Oriëntatie

Natuurlijke oriëntatie

Je leren oriënteren is een van de belangrijkste gereedschappen van de Davis-methode. Goed georiënteerd zijn is niets bijzonders. Het is je natuurlijke geestestoestand. Oriëntatie zorgt ervoor dat je je aandacht ergens op kan richten, kan leren en communiceren. Dit leer je al als klein kind. Jezelf oriënteren is zo natuurlijk dat je je er niet bewust van bent dat je het doet.

Verwarring

Sommige mensen raken echter hun oriëntatie kwijt door verwarring, verveling, stress of symbolen. Desoriëntatie kan van alles met je doen.

Ben je gedesoriënteerd? Zodra je weer een tijdje wat anders gaat doen, oriënteer je je weer. Dat gaat allemaal vanzelf, onbewust. Met andere woorden: je raakt weer gefocust.

Dyslexie, dyscalculie en AD(H)D

Het is alleen niet altijd mogelijk om wat anders te gaan doen. Als lezen desoriëntatie veroorzaakt, dan kan je als kind niet zomaar besluiten om niet te leren lezen. Dit levert voor mensen met dyslexie, dyscalculie en AD(H)D soms hopeloze situaties op. Wat als je moet lezen terwijl het onrustig is in je hoofd of moet luisteren naar een opdracht terwijl je de informatie niet goed kunt verwerken?

Er is een oplossing. Het is mogelijk om je bewust te leren oriënteren en desoriëntatie te herkennen en dan op te lossen.

 

Zou jij graag willen leren oriënteren? Laat het me hier onder weten of neem contact op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *