Over mij

Praktijk Neele

Mijn naam is Els Neele, Davis®-counselor en eigenaar van Praktijk Neele. Al op jonge leeftijd kwam ik in contact met dyslexie en de Davis-methode. Allebei mijn broers hebben dyslexie en de jongste heeft ook autisme. Mijn jongere broer heeft als kind een Davis-counseling gedaan voor zijn dyslexie (het autisme-programma bestond toen nog niet).

Davis dyslexie counselor

Ik denk dat iedereen met plezier en zelfvertrouwen naar school moet gaan. Met erg veel plezier werk ik met de Davis-methode aan dit doel. Op een ontspannen wijze wordt er veel geleerd omdat er op de juiste manier wordt geleerd. Zien hoe kinderen (en volwassenen!) sterker in hun schoenen staan, omdat ze weer grip krijgen op hun leerproces, geeft me veel voldoening.

Davis autisme counselor

Mijn jongere broer begeleiden met het Davis autisme programma was voor mij de reden om me verder te specialiseren als Davis autisme counselor. Dat hij een stap vooruit kon zetten, in plaats van zich nog verder terug te trekken in zijn eigen wereld, was mooi om te ervaren. Dat hij me uit zichzelf belt of appt is nog altijd bijzonder – iniatief tonen op sociaal niveau heeft hij namelijk van kinds af aan moeilijk gevonden.

Het doel van het Davis autisme programma is: vollediger deelnemen aan het leven. Een doel waar ik 100% achter sta. Het kan immers voor iedereen weer wat anders betekenen. Aan de hand van het Davis autisme programma ontdek ik samen met de cliënt wat dit doel voor hen inhoudt.

 

Ik ben sinds 2013 gecertificeerd Davis-counselor en sinds januari 2016 ook gecertificeerd Davis Autisme counselor.