Ervaringen van kinderen met de Davis-methode

Heeft jouw kind dyslexie, dyscalculie, ADHD of autisme en denk je er over om je kind een Davis-training te laten volgen? Natuurlijk ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met de training.

Persoonlijke doelen voor de training

Voor de start van de training stelt je kind zijn eigen doelen op. In het geval van dyslexie werken we meestal aan vlotter lezen, zonder vastlopen en met minder inspanning. We kunnen ook aan de slag met spellingsregels, handschrift en verwoorden van gedachtes. Voor ADHD werken we aan het reguleren van energie, overzicht van oorzaak-gevolg, tijd en orde en wanorde. Het is mogelijk om verschillende programma's te combineren.

De training wordt altijd één-op-één gegeven en aangepast aan de doelen van je kind. Het programma en resultaten zien er daarom misschien anders uit, dan van de personen hieronder. Wil je weten of de specifieke doelen van jouw kind haalbaar zijn? Neem contact met me op en we plannen een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

 

Iris heeft in haar klas de voorleeswedstrijd gewonnen!
Komende vrijdag is de finale tussen alle klassen: 4 kinderen lezen voor aan alle groep 8 kinderen. Isis is daar een van. Stoer hè?
Ze is helemaal trots en wij natuurlijk ook.

Met rekenen gaat het wat moeizamer. Ze roept snel ‘ik snap er niets van en ik kan het niet’. Maar als ze dan ‘oog op de punt’ en energiemeter checkt, dan komt ze er meestal wel uit.

Ze heeft er volgens mij veel steun aan, zeker bij het lezen en ook algemeen qua zelfvertrouwen
Komende week gaat ze een kring houden over de Davis methode. Dan legt ze 2D en 3D denken uit.

Kortom, we zijn blij dat we in jou (en dus Iris) geïnvesteerd hebben!

Ilse - moeder van Iris (12)

Bij onze zoon Davy (10 jaar) is twee jaar geleden dyslexie gediagnosticeerd. Nadat zijn juf aangaf even niet meer te weten hoe ze Davy verder kon helpen met zijn leestempo, hebben wij (ouders van Davy) besloten de Davis-methode te proberen. We zijn na de training zeer enthousiast over deze methode.

Els is intensief met Davy aan de slag gegaan. Het was een succesvolle training. Aan het einde van de training was zijn manier van lezen al enorm verbeterd. Wat wij ook heel waardevol vinden is dat Davy weer plezier heeft in lezen. Daarbij zien we dat zijn lezen iedere dag verder vordert.

Nu Davy ook geleerd heeft, zijn desoriëntatie om te zetten in een goede oriëntatie, zien we dat dit hem goed helpt, ook bij andere vakken of bij het leren van een toets.

Nicole - moeder van Davy (10)

Els heeft mij heel goed geholpen. Ze heeft mij goed uitgelegd hoe de +, -, /, x en % werken en ze heeft mij ook geholpen met het lezen.

Mech, moeder van Serra
De Davis-methode was voor mij een eye-opener na alle methodes die insteken op regels leren. Deze methode pakt het probleem met lezen bij de bron aan. Het is wonderlijk om te zien hoe een aantal eenvoudige technieken zo’n groot effect kunnen hebben. Els kan dat op een aansprekende manier overbrengen.

Serra (10)

Wij zijn op zoek gegaan naar een alternatieve training nadat we de diagnose autisme kregen bij onze toen acht jarige zoon Xavier.  De reguliere hulpverlening wilde op dat moment geen therapie geven, maar medicatie. Dat was in onze ogen niet de juiste oplossing. Onze kernvraag was om Xavier handvatten  te geven om de wereld om zich heen beter te leren  begrijpen. We zijn toen uitgekomen bij Els Neele en de door haar toegepaste Davis methode.

Zij is toen met veel enthousiasme en haar engelengeduld samen met Xavier aan het werk gegaan, zowel thuis als op school. Xavier heeft o.a. abstracte begrippen, zoals bijvoorbeeld het begrip tijd of orde, leren begrijpen en ook geleerd hoe deze op de juiste manier toe te passen. Daarnaast heeft ze hem manieren geleerd om zich in voor hem stresssituatie te leren ontspannen, zodat hij zich weer kan focussen. Ook heeft ze ons als ouders handvatten gegeven, hoe hiermee om te gaan en deze technieken toe te passen. We gebruiken deze nog dagelijks.

De training heeft voor Xavier heel goed gewerkt en hij is nu een vrolijke tienjarige jongen, die het goed doet op school (speciaal onderwijs) en zelfs weer plezier in leren heeft. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid en er zijn minder frustraties. Wij zijn erg blij met het resultaat.

Marij - moeder van Xavier (8)

Tijdens de eerste Covid-19 lockdown heeft Frans een online programma gedaan. Vanwege het online programma is Astrid het hele programma aanwezig geweest. Dit is haar ervaring:

"Ik heb de Davis Counseling als zeer prettig, maar wel pittig ervaren. Door er zo intensief bij betrokken te zijn, vergt het als ouder veel tijd en energie, meer dan ik van tevoren ingeschat had.

Het allergrootste resultaat vind ik toch wel dat Frans weer positief naar zijn toekomst kijkt. Toen ik hem laatst vroeg hoe het kwam dat hij een stuk vrolijker was, zei hij "Ik denk nu niet meer na over hoe ik later een huis moet kopen, terwijl er op school nu niets lukt. Ik kijk gewoon niet meer zo ver vooruit en doe elke dag mijn best."

Ik zie ook echt een enorm verschil in zijn werkhouding en blik in zijn ogen als hij zijn oriëntatiepunt gevonden heeft. Ook de tools welke de Davis counseling hem gegeven hebben om feiten beter te onthouden, helpen hem goed om zijn zelfvertrouwen steeds sterker te maken.
We hebben nog heel veel om aan te werken op het gebied van kennis en kunde, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit nu met een stevige basis en positieve mindset zeker gaat lukken!"

Astrid - moeder van Frans (12)