Davis® Stepping Stones workshop

Davis® Stepping Stones workshop

Kan jouw kind taken niet uitvoeren die leeftijdsgenoten wel kunnen, zoals zelf aankleden of speelgoed opruimen? Lukt het niet om met leeftijdsgenootjes te spelen? Veel kinderen met autisme lukt het niet om belangrijke stappen in hun ontwikkeling te zetten en zijn daardoor bijvoorbeeld minder zelfstandig dan leeftijdsgenoten. Daarnaast zijn overweldiging en overprikkeling voor veel kinderen en hun ouders een bekend probleem, met veel stress en soms zelfs woedeaanvallen als gevolg. 

Speciaal voor jonge kinderen met autisme is het Davis® Stepping Stones programma ontwikkeld. Met behulp van een aantal eenvoudige technieken wordt er gewerkt aan het afronden van wat Ron Davis de fase van individuatie noemt - een belangrijke stap in de ontwikkeling . Het afronden van individuatie zorgt bij veel kinderen voor harmonie in de prikkelverwerking en een sterker ik-gevoel. Met behulp van de Davis concepten worden belangrijke levenslessen ontdekt. Concepten zoals 'verandering' en 'oorzaak-gevolg' zorgen voor minder chaos in de wereld van het kind. 

Tijdens de Stepping Stones workshop kunnen ouders alle theorie en vaardigheden leren die ze nodig hebben om aan de hand van een handleiding stap voor stap met hun kind door het Stepping Stones programma te gaan. 

Voor wie

Deze baanbrekende workshop is speciaal voor ouders, leerkrachten, onderwijsassistenten en andere begeleiders van:

  • Kinderen met autisme onder de acht jaar
  • Kinderen die achterlopen in de ontwikkeling (ook zonder ASS diagnose)
  • Mensen met autisme met weinig of geen taalvaardigheden

Davis Stepping Stones is de eerste stap naar het Davis Autisme Benaderingsprogramma.

Leerresultaten

Deze workshop geeft alle nodige training en materialen om je kind/leerling door het Davis Stepping Stones programma te begeleiden, inclusief:

  • Eenvoudige, effectieve technieken die je helpen om kalm en ontspannen te zijn tijdens het werken met je kind - ook in nieuwe, spannende situaties.
  • Kennis over hoe individuatie bereikt kan worden – een belangrijke stap in de vroege ontwikkeling waarbij een kind een bewustzijn van zelf ontwikkelt.
  • Het verkrijgen van praktische ervaring met het gebruik van klei om de concepten zelf, een ander, anderen, verandering, consequentie, oorzaak/gevolg en voor/na aan het kind te leren.
  • Het ontwikkelen van een basiskennis van hoe deze concepten te integreren in het dagelijks leven van het kind.
  • Het creëren van een ondersteunend netwerk.

Volg een ONLINE workshop

De eerstvolgende workshop wordt online gegeven verspreid over 3 maanden. Elke week volg je een 's avonds een sessie van twee uur. Tijdens elke sessie ontvang je praktische oefeningen om gedurende de week met jezelf of met je kind te doen. Aan het begin van elke sessie ontvang je feedback op de oefeningen van de afgelopen week. Heb je interesse? Neem dan contact met me op.

Tijdens de workshop krijg je alle informatie, vaardigheden en materialen die je nodig hebt om met jouw kind door het Stepping Stones programma heen te gaan. 

De kosten voor de workshop is €595,-. Dit is inclusief alle materialen die je nodig hebt. 

Meer weten?

Wil je graag eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op en/of maak een afspraak voor een gratis (online) kennismakingsgesprek.

Het is voor scholen of groepen geïnteresseerden ook mogelijk om een in-house lezing aan te vragen.

Davis® Autism Approach is een handelsmerk van Ronald D. Davis. Zakelijk gebruik van dit handelsmerk t.b.v. educatie, instructie of therapeutische doeleinden vereist een licentie van de eigenaar van het handelsmerk.